English  |  Hrvatski лимони на масата  |  www.nextbgtrip.com
Онлайн списание за туризъм и култура
МЕНЮ

ЛИМОНИ НА МАСАТА

bTOURISM ПРЕДСТАВЯ

bХОБИ

VERSUS

ВХОД
Потребителско име: Парола:
регистрация забравена пароларейтинг   общо гласували: 0

Красивият септември

08 Sep 08  |  Други

      Дойде септември, месецът, в който постепенно всички трябва да се нагаждаме към работа. Няма как! Свършиха безгрижните обиколки по морета и планини, кой ходил на планина, кой на море, кой на двете... абе, който ходил, ходил. Септември обаче не е много благоприятен за нас, отпускарите. Времето е юлско, а сега на морето е най-приятно. Абее, сладък месец. Началото на есента винаги е била свързана с хубави спомени. Цветовете на смъртта, когато дърветата увяхват са красиви и напомнят на източна философия за прераждане на света. А и има и нещо друго. Почивката уморява, не била почивка, ако не сте уморени от нея. Септември е истинския месец за отдих. В него сетивата се почиват от натрупаните впечатления, мозакът сортира и подрежда спомените, за да остане само най-хубавото. През септември времето е приятно, особено нощта. Затова и от btourism ви препоръчваме разходките из централните улици на градовете. По лицата на всички е изписана някаква умерена усмивка.
Витоша
Защото септември е подготовка за смъртта на природата. Тогава, когато всички сме остарели и забравяме лудориите, забравяме бесовете и бавно преминаваме към сладка улегналост. Няма нищо лошо в старостта, не слушайте философите! Старостта може да бъде времето когато сте най-щастливи. Защото е блаежен моментът, в който с усмивка можете да си припомните. Дори и само едно лято.

Вече всички преминаваме към стария ритъм, нагаждаме се отново към работата и бавно влизаме в ония релси. Еволюцията е кофти нещо. Научила ни е да мислим да бъдем полезни. Да бъдем полезни за себе си, за социума, за близките, защото само така ще се чувстваме пълноценно. Септември е месец, който илюстрира тази еволюция. Но също така подсказва и за цикличността на възприятията, и на света, като цяло. Нямат значение високите технологии, няма значение синята магическа четка за чистене, нито телевизорът, който предава по няколко канала едновременно.
София - Бизнес парк
Човекът е най-цикличното същество в историята на съществата, колкото и да се лъже, че не е така. Отново ще трябва да влезем в рамки, онези рамки, които ще предадем после на децата си, онези рамки, за които най-много ни загатва месец септември.

Ние от btourism също започваме работа с пълна пара, а и няма как. Не се лъжете, че не ви трябват пътешествия, че вече сте се уморили от тях. На всеки трябват... поне посоки, особено когато най-честата е до работа. Все пак и ние трябва да влезем постепенно и да се оставим на енерцията на септември. Затова ще започнем леко новия сезон, постепенно. Искаме да се запознаем с градовете, градовете вътре в самите тях. Местата им за почивка, малко забравени белези и паметници, които обаче имат бурна история. Защото, бързайки, малко забравихме колко очарователни могат да бъдат те. Стига само да отместиш погледа си нагоре, наляво или надясно и стигаш до някое кътче, до ъгълче, което можеш да заобичаш или просто да го почуватваш по-свое. Това е нашият септември, очарователен като филм за Париж, умерен и мъдър, а ние ще го търсим сред градското пространство.

Надяваме се отново да преживеете приятни емоции с новия сезон на btourism.com!!!коментирай


nextBGtrip.com


Виж още...