English  |  Hrvatski лимони на масата  |  www.nextbgtrip.com
Онлайн списание за туризъм и култура
МЕНЮ

ЛИМОНИ НА МАСАТА

bTOURISM ПРЕДСТАВЯ

bХОБИ

VERSUS

ВХОД
Потребителско име: Парола:
регистрация забравена паролаbХОБИ

БИЪРПОНГ
БИЪРПОНГ
БИЪРПОНГ

БИЪРПОНГ


     В Малайзия къпят бебета с бира, за да ги предпазват от болести. Отдавна е развенчан митът, че бирата предизвиква кофти шкембе, а заради изключително ценните си съставки докторите препоръчват да се пие по една халба на ден. Бащата на Швейк, Ярослав Хашек, е на мнение, че което правителство вдига цените на бирата, пада от власт. Тя е любимо, евтино и лесно достъпно питие от 9 хиляди години насам, когато във Вавилон откриват ценната течност. Съпътства постоянно бита на средновековните хора, като славяните са особени почитатели на пенливата течност. Възпята е в ирландски народни песни, комикът Ал Янкович също има своя версия възхваляваща бирата, а в България сега се сещаме за група Хиподил, Мишо Шамара, Васко Кръпката и една песен на феновете на Берое, която гласи: Шесто чувство в мен напира/ пие ми се много бира,/ който пие зло не мисли... и после следват обиди към привърженици на противникови отбори, които според беройци не консумират бира. Но когато попадне в ръцете на студенти положението се променя коренно. Те имат нужда от нея и то в промишлени количества. Разпускат, а и не вреди много на джоба им, в Студентски град я пият повече отколкото и на Октобер фест.
От любовта си към бирата американски студенти преди повече от половин век създават и един от най-атрактивните спортове, които в последствие се превръща и в все по-разпространяващо се хоби – Биърпонг. През 2007 година в голяма част от света биърпонгът е хоби, което измества билярда, пинг-понга, джагите и дартса. Дори вече присъствието на съдия е задължително, а при всички в началото прецеденти е установено какво точно да се прави. Правилата са прости, събират се два отбора, като желателната цифра е по шест човека, разделят пари и купуват поравно бира, след което я наливат в пластмасови чаши и я нареждат на маса за пинг-понг. Бирата се подрежда във формата на триъгълни, като върхът му винаги сочи центъра на масата. След това ви трябват само няколко топчета за пинг-понг. Всеки играч от отбор има право на два опита, хвърля топче, а то трябва да влезе в чаша на противниковия отбор. Опонентът му, който е след това наред, е длъжен да изпие чашата на екс. Печели този отбор, на който му останат чаши на масата. На много места в САЩ се организират турнири по биърпонг, като част от условието е, когато хвърляте топче, свободната ви ръка да не допира масата, а тази, с която хвърляте, да не се надвесва над масата. В определени щати вече е забранена публичната игра на биърпонг, защото популярността на това занимание придобива застрашителни размери, особено сред тези, които тепърва чакат диплома за висше образование. В България странната екстремна игра е по презумпция добре дошла, а в Студентски град в София вече се намират и нейни представители. Като източна страна обаче, не пропускаме да направим и нейни промени в зависимост от културната ни предопределеност. Отново в Студентски град се срещат вариации на биърпонг, които обаче се казват – водкапонг и ракияпонг.
За да практикувате биърпонг ви трябва издръжливост на алкохол, изпитани мерки за борба с бирения махмурлук и добро настроение. Няма да подобрите талията си, още по-малко няма да изглеждате добре на следващия ден, но не се изискват от вас и сериозно физическо натоварване. Единствено трябва да се справите с уцелване на останалите на масата чаши, когато вие самият се гаврътнали шест на екс, което си е чиста проба трениране на концентрацията в пияно състояние. И внимавайте, защото правилата на биърпонга включват и събличане, когато не може да се справите с повече от газираната течност.
ОЩЕ ОТ bХОБИ

»  Бонсай
»  Kопиране на надгробни плочи
»  ЗОРБИНГ
»  ТРЕЙНСПОТИНГ


Виж още...