English  |  Hrvatski лимони на масата  |  www.nextbgtrip.com
Онлайн списание за туризъм и култура
МЕНЮ

ЛИМОНИ НА МАСАТА

bTOURISM ПРЕДСТАВЯ

bХОБИ

VERSUS

ВХОД
Потребителско име: Парола:
регистрация забравена паролаКОМЕНТАРИ

Коментири на статия:

Добре дошли в Града на Богородица


Viktor
22 Jan 09 [14:08]
Не съм от Хасково и никога не съм ходил в този град, но имам приятели от там. Мисля, че статията е перфектна, но заглавието и трябва да бъде "Денят на един лумпен в Града на Богородица". Така би се отговорило на въпроса, защо е град на Богородица, въпреки колорита от религии. Защото Богородица, като символ на християнството е и символ "толерантността", а "толерантността" от своя страна, като една от най-българските черти, дава образа, на този иначе "ориенталски" град. Това е прост отговор, но не и за един лумпен.
Хубаво е да си гневен и критичен автор, хубаво е "силно да любиш и силно да мразиш", но трябва да си информиран и да знаеш, защо го правиш.
mariana
12 Nov 08 [11:47]
.......и Кабаджова простотия......
kabadjov
16 Oct 08 [13:39]
Бой, бира и даалия...
mariana
28 Aug 08 [18:37]
killer превърнахме темата в чат с тебе нещо не можем да се разберем аз ли пиша неразбираемо ти ли не разбираш в случая НЕ ставаше въпрос,че е спокойно в моя квартал,че е чисто в моя квартал,а че е така в МОЯ ГРАД не ми говори за начина на мислене защото явно не го разбираш маса от хора не само мислят за себе си,но мислят и как да навредят на другите,от какво да са недоволни все да намерят за какво да мрънкат ако ме познаваш ще се увериш
mariana
28 Aug 08 [18:27]
че не съм от тях но и това е друга тема ....сега обобщавам коментарите си и преставам да си губя времето тук ..та...Хасково е страхотен чист красив град модерен и удобен развиващ се в положителна насока радвам се че живея тук радвам се и че детето ми ще израстне тук не ми пука че някой псевдопътеписец описва града в съвсем друга светлина не отричам че има какво още да се направи за града но всяко нещо с времето си убедена съм че и това ще се случи а относно дали ще ни мирише на лайна зависи от това къде серем(с думи или действия)
killer
28 Aug 08 [14:42]
МАРИЯНА,В ПРЕДИШНИЯТ СИ КОМЕНТАР ТОЧНО МИ ДАВАШ НАСТАВЛЕНИЯ НА КЪДЕ ДА СЕ ОБЪРНА ТА ДА МИ ЗАМИРИШЕЛО НА ЛАИНА.С ДВЕ ДУМИ СЕ ОПИТВАШ ДА МЕ ИЗКАРАШ ПОСЕРИЧ.АКО МЕ ВИДИШ ЩЕ СЕ УБЕДИШ ЧЕ НЕ ТАКА,НО ТОВА Е ДРУГА ТЕМА НА РАЗГОВОР.А С ТОВА МИСЛЕНЕ КОЕТО ПОКАЗВАШ В ТОЗИ СИ КОМЕНТАР,ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ.НА МЕН МИ Е ДОБРЕ А ПЪК ДРУГИТЕ АКО ЩЕ ДА МРАТ.АЗ СЪЩО ЖИВЕЯ В ДОБЪР КВАРТАЛ И МОЕТО ДЕТЕ СИ ИГРАЕ СПОКОИНО.АМА ЗА МНОГО ДРУГИ ХОРА НЕ Е ТАКА.ЗА ЖАЛОСТ ПОВЕЧЕТО ХОРА В БЪЛГАРИЯ МИСЛЯТ САМО ЗА СЕБЕ ,КОЕТО Е МНОГО ЖАЛКО.ДОКАТО СЕ МИСЛИ ПО ТОЗИ НАЧИН БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА.ТОВА НЕ Е МИСЛЕНЕ НА ЧОВЕК КОИТО ИСКА ДА ЖИВЕЕ ЦИВИЛИЗОВАНО.ТОЧНО ТОВА НИ ПРАВИ ХОРА.САМО ЗА СЕБЕ СИ МИСЛЯТ ЖИВОТНИТЕ.МАИ ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ПРАВ АВТОРА НА СТАТИЯТА ЗА ГРАДЪТ НИ ОТНОСНО МАНТАЛИТЕТА НА ХАСКОВЛИИ,ЧЕ Е ОРИЕНТАЛСКИ ЕВРЕИСКИ И ВСЯКАКЪВ ДРУГ НО НЕ И ЕВРОПЕИСКИ.
slany
27 Aug 08 [23:51]
Дали не си пил малко повечко, като си седнал да пишеш впечатленията си за Хасково? Това, което прочетох за мен е като изнасилване на словото. И аз съм от Хасково. Не живея там, но винаги когато се връщам виждам промените, които в никакъв случай не могат да се нарекат цигански или ориенталски. Напротив мога да кажа, дори че Хасково е много по-напред от доста български градове. Ако направим едно сравнение в София мизерията е далеч по-голяма. Я идете на Женския пазар цигани ли не щете... шмугнете се по уличките, ония арабските, дето вонят на ориентализъм или може би Илиенци, където щъкат като мравки китайци, корейци, виетнамци... А да и НДК - прави сте за наркоманите и прочие.
Така че, скъпи ми пътеписецо, наистина нищо не си видял, нищо не си разбрал. Да не говорим, че сравненията ти са абсолютно неуместни - коледа -шейх, борба-"токати" и този фалос... къде го видя през дъното на бутилката ли? И тия дебели циганки и турци, сякаш други хора няма в този град.
Мога да кажа само, че съм потресена от некомпетентността на автора и от непросветност по отношение на бита и културата на българските етноси.
Не за пръв път чета сайта ви, но ще спра - повече такива статии не искам и няма да чета. С това не се печелят читатели.
solar_angel
27 Aug 08 [23:15]
БИХ ИСКАЛ ДА КАЖА НА ГОСПОДИН АВТОРЧЕТО НА ТАЗИ СТАТИЯ, ЧЕ НИЩО НЕ Е УЛОВИЛ ОТ ДУХА НА ХАСКОВО. НА КЪВ СЕ ПРАИШ БЕ НАРОДОПСИХОЛОГ!!!ТИ ВИЖДАЛ ЛИ СИ ДОСЕГА ШЕЙХ ДА ПРАЗНУВА КОЛЕДА :)ПАК И ДА ТИ НАПОМНЯ, ЧЕ В БОРБАТА ТОКАТИ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ, ЧЕ ДА МОГАТ ОЛИМИЙСКИТЕ НИ НАДЕЖДИ В БОРБАТА ДА ГИ РАЗДАВАТ ПО ЦЕНТАРА. ИНАЧЕ ЗА ЕДНО СИ ПРАВ, ХАСКОВО Е КИЛИМ, АМА НЕ ДОБРЕ ИЗТЪКАН, МИ ДОБРЕ ИЗТЪРКАН ОТ ПСЕВДОДРАСКАЧИ КАТО ТЕБЕ
mariana
27 Aug 08 [21:01]
Марияна съм да уточня че нещо не изписа:))))

27 Aug 08 [20:54]
уважаеми killer живея на улица близо до "Дунав" верно в другата част на града (под парк Кенана)имам други очи за родния си град не оценяй умствения ми ниво без да ме познаваш ако обичаш защото това говори само колко ниско е твоето не съм коментирала за да обидя някой просто изказах моето мнение-тук има къде да играе детето ми,имам къде да паркирам колата си,чисто е,спокойно е това което зависи от града го има другото зависи от нас на който не му харесва да си ходи никой не го държи на сила в града типично за българина е да търси вината на всякъде само не у себе си гледаме негативите и никои не спомена позитивите......все пак Хасково не е една циганска махала и 100м около нея не мисля че това което описва автора е целия град ,да и това го има но има и места които заслужават вниманието ни;)
<< назад 1 2 3 напред >>

[обратно]Виж още...