English  |  Hrvatski лимони на масата  |  www.nextbgtrip.com
Онлайн списание за туризъм и култура
МЕНЮ

ЛИМОНИ НА МАСАТА

bTOURISM ПРЕДСТАВЯ

bХОБИ

VERSUS

ВХОД
Потребителско име: Парола:
регистрация забравена пароларейтинг   общо гласували: 0

За Батак, язовира и комплекс Шишарка

19 Dec 07  |  Други

      Омръзнаха ли ви всекидневните задръствания? Омръзнаха ли ви да гледате навсякъде сърдити и недоволни лица?! Докато чакате в колата си 15 минути на едно кръстовище не ви ли се иска да кажете на всички:”Аз се махам от тук. bTOURISM ви препоръчва: обръщайте колата и “Газ” по магистрала Тракия! Време е за почивка! Докато размишлявате кога София се превърна в такава претъпкана столица ето, че сте изминали 100 км. и ЧЕСТИТО остават ви само още 30 км. до Тишината! Оттук ще е добре все пак да ви кажем на къде пътувате...Търсете табелите за Пазарджик (има останали такива), а оттам по-добре асфалтирани пътища – лесно ще намерите пътя до град Батак.
Комплекс Шишарка
Няма да съжалявате докъде ви докарахме, но до обещаното Райското местенце има още малко път! Докато пътувате около вековните зелени гори лошото настроение отдавна вече ви е минало. Отворете прозореца и вдишайте от свежия планински въздух...

Добре дошли в Родопите!


Не бързайте да разглеждате Батак, ще имате време за всичко. Потърсете пътя за язовира, защото само девет километра ви делят от началото на вашата Почивка. Отлично поддържан път, със закачливи завои покрай водата, води до местност „Дъното”, непосредствено до стената на язовир Батак. Преминавате по нея и след броени минути ще видите табелата за планинския хотел „Комплекс Шишарка”!
Оставяме ви в ръцете на любезните домакини, които ще ви покажат какво е родопското гостоприемство. Те разполагат с четири отделни стаи и три двустайни апартамента. Всяка стая с индивидуално обзавеждане, самостоятелна баня, тераса с маси и столове, телевизор с кабелна телевизия.
Язовир Батак
Изберете тази стая и се насладете на всеки миг, далеч от шумния град!
На сутринта, дали заради чистия родопски въздух или утринната песен на птиците, ще се почувствате сякаш сте се събудили в друг свят.
Ако сте забравили въдицата, не сте сигурни в гъбарските си познания или просто искате да се разходите в гората, няма от какво да се тревожите. Винаги може да разчитате на домакина на къщата – Стефан Добрев. В духовития си родопски стил той с удоволствие ще ви запознае с всичко, което трябва да знаете - от “първите стъпки в риболова” до това кои са депутатските вили в района.
Чистият въздух обаче има един недостатък - колкото и добре да си похапнал на закуска, от него до обяд си огладнял като вълк. Но, домакините са помислили и затова! Ресторантът предлага вкусните родопски специалитети, прочути къде ли не. А най-хубавото е, че работи без прекъсване!
Едно от местата, които трябва задължително да посетите е град Батак. Има ли българин, който да не потрепва при мисълта за Баташкото клане? При жестокото потушаване на Априлското въстание през 1876 година, след двуседмичен отпор срещу многобройния турски бошибозук, тук са изклани над пет хиляди души, а градът е опожарен до основи.
Язовир Батак
Три денонощия повече от 2000 българи залагат живота си за спасението на църквата „Св. Неделя”. Всички те изгарят живи заедно с основите на православния храм, но чрез героичната им саможертва пред християнския олтар на отечеството ни светът узнава за България и волята на българите за освобождение.
Покажете на децата си къде се намира църквата „Св. Неделя” и ги поизпитайте по история. Или пък те вас! А ако все още нямате книжка за 100-те национални туристически обекта в България то време е за първия печат - от Историческия музей в град Батак Експозициите му съдържат над 500 експоната от историята на града – богат снимков материал, оригинални вещи от епохата на Възраждането, Априлската епопея от 1876 г. и Руско-турската освободителна война от 1877-78.г.
Няма да ви задържаме и минута повече. Запазете този маршрут и сами се уверете в тишината и спокойствието на Западните Родопи. Уникалното съчетание от невероятна природа и съхранен патриархален дух ще ви заплени Уверени сме, че следващият път дори ще пътувате до там с приятели. На 8 декември студентите напълно окупират вилата, а за новогодишните празнества резервации се подават с месеци напред! Сега си ТИ!

Шишарка!

Батак!

Батак!

Kомплекс Шишарка от hotels.btourism.com


коментирай

покажи коментарите(1)


nextBGtrip.com


Виж още...