English  |  Hrvatski лимони на масата  |  www.nextbgtrip.com
Онлайн списание за туризъм и култура
МЕНЮ

ЛИМОНИ НА МАСАТА

bTOURISM ПРЕДСТАВЯ

bХОБИ

VERSUS

ВХОД
Потребителско име: Парола:
регистрация забравена пароларейтинг   общо гласували: 0

„Градът и аз”-едно не до там уникално преживяване...

18 Sep 07  |  Събития

      17 Септември – празникът на една вече европейска столица...Нещо запомнящо се, нещо грандиозно- по-скоро не...Традиционен фестивал в традиционен парк за фестивали с обичайни посетители. Но все пак нещо не беше същото и в моя случай това беше настроението. Признавам, че то е силно индивидуално и право пропорционално на количеството изпита бира- което всъщност личеше от множеството облечени в черно тийнейджъри. Но за празник на София си беше направо скучновато.
    Програмата на фестивала също ме остави леко изненадана - беше доста по-различна от това, което очаквах и от това, което бях чела седмица преди събитието. Ден втори- в очакване на Awake и Епизод, обявен начален час-17 следобед. Но всъщност на сцената се изявиха доста по-различни групи. Peyote откриха вечерта, но не оставиха особено добри впечатления.
Рок маратон Градът и аз
Може би това се дължи на факта, че са видимо млади момчета (да не кажа направо малки). Въпреки, че не взриви публиката, все пак групата се постара . Всъщност това е една от добрите страни на фестивала - дава се възможност за изява на все още недоказали се групи, което, както знаем у нас, е доста рядко явление. Втора свири една също млада група с колоритното име Чушка. На тези момчета нещата като че ли им се получиха доста по-добре - имаше разнообразие от стилове, като дори свириха малко реге. За последна песен забиха пънк кавър на една известна българска група от Кърджали - Кокоша глава. И за съжаление и на този фест „титаничният” и вечен сблъсък между скинари и пънкари не остана незабелязан. Въпреки че силите бяха в съотношение 20:1 в полза на скиновете.
Пого
Но какво да се прави –центъра на София, фест, пого, бира- все приятни поводи да се сбиеш. Трети на сцената се качиха момчетата от Black Hole и градацията в опита, сценичното поведение и свиренето на живо стана повече от очевидна. Парчетата бяха предимно кавъри и то доста стилово различни, но определено звучаха повече от добре. Чуха се неща от Metallica до Radiohead , но и класическите за 80те години Bon Jovi и Guns’n’Roses. След Black Hole вече настроението беше съвсем различно - и то определено към по-добро. Разбира се другият повод за това беше гвоздеят на вечерта- група Епизод. Повечето от посетителите бяха в Южния парк именно заради тях и на доста места се забелязваше българският трибагреник, което няма как да не е радваща окото гледка. Известни със своя патриотизъм,
Рок маратон Градът и аз
и песни с текстове на все възрожденски автори, групата не разочарова феновете си и този път.
    Така протече в общи линии вторият ден от „Грдът и аз”-музика, бира, малко ексцесии, пак бира...Не знам кое от двете - пенливата течност или музиката беше водещата причина за присъствието на повечето посетители, но така или иначе е ясно че двете вървят ръка за ръка. Със сигурност мога да кажа, че вечерта можеше да е доста по-добра, особено в музикално отношение, но въпреки това се радвам че подобни мероприятия продължават да се случват, колкото и малко да са те. Защото по-добре бира и рок, отколкото кебапчета и поп фолк.коментирай


nextBGtrip.com


Виж още...