English  |  Hrvatski лимони на масата  |  www.nextbgtrip.com
Онлайн списание за туризъм и култура
МЕНЮ

ЛИМОНИ НА МАСАТА

bTOURISM ПРЕДСТАВЯ

bХОБИ

VERSUS

ВХОД
Потребителско име: Парола:
регистрация забравена пароларейтинг   общо гласували: 0

Черноморие риалити 19

27 Jun 08  |  Летен туризъм

      “Къде отиваш, бе?” “Отивам у Слънчев брег.” “И какво че правиш у Слънчев брег?” “Че ходим по пички.” “Ми няма ли пички по София, ами у Слънчев брег че ги търсиш?” “Аааа, оно сега ври...”

Това е разговор в прочутия експрес “Слънчев бряг”, който тръгва от София за Бургас в 22.30 часа. От средата на юли орди от бесни тийнейджъри започват да щъкат из цялото Черноморие. Сякаш са гладни за кръв, помилат абсолютно всичко след себе си – квартири, хотели, опустошават заведения, посещават доктори за шевове на глави, бият яки шутове на здравето си. Няма как да не сте ги забелязали, човек даже може да изпита страх от настървението им. Няма какво да се лъжем, за тях работи половината море. Като изключим мизерната цифра на пенсионерите руснаци и германци, като изключим малкото български туристи, всичко остава в ръцете на лапетата. Затова и нещата изглеждат така – див черноморски кич.
тийнейджъри
Той се наблюдава навсякъде, от малки курорти като Равда, че чак до Златните пасъци. Варна не прави изключение, а Бургас засега оцелява. Обожавам крайбрежните улици. Не за друго, ами защото и аз съм човек и нищо човешко не ми е чуждо. Кисна там с бира в ръка, за да зяпам. За момент дори можеш да си помислиш, че си на неделен пазар в Узбекистан, където камарите с пъпеши и дини стигат до три метра височина. Или сякаш се намираш на бомбайски битпазар. Толкова хора на възраст между 18 и 30 години събрани на едно място рядко се срещат. Студентски град да извинява. От едното място има чалга, след две заведения цигани свирят някакви хора, малко по-отгоре фешън деца се клатят на техно, няма как да пропуснем рап и комерсиално диско. Надпреварата за по-силна музика е единствената маркетинг стратегия, която са предприели шефовете на заведенията. Порциите там са малки и средно са с около 150% по-скъпи отколкото в обикновено барче в среден за страната град. В цялата тази тълпа някой прави пици или дюнери и вдига допълнителна пушилка и миризми. Други са облечени като пирати или като най-обикновени видиотени и стоят пред някоя дискотека (да речем, казва се Кентърбъри или Саратога) и опъват децата натам. Трябва да правят шоу, за да привличат, но те често направо си ги завличат. Преди три години във Варна видях как едно дете се разрева за младата си майка точно по тази причина. Дори и само в погледите на посетителите ясно може да се отчете содомията, която е завладяла всичко. Секс, страшно много секс, секс с непознати, с познати, с братовчеди, с гаджетата на братовчедите и техните най-добри приятели и приятелки. Бой, най-вече заради секс, страшно много бой. Виждал съм в Несебър как около 40 14-годишни пребягаха курорта към десет пъти, търсейки да пребият точно определен човек. Отново във Варна, в Морската градина, през една пейка бяха наредени около десетина онаниста и гледаха с поглед лъстив всичко, което шава.
тийнейджъри
Дори и мен, с цялото вселенско окосмение, което съм съсредотиочил в двата си дълги крайника.

Това е картинката за вечерта и в нея можете да видите доста красота. Просто трябва да настроите погледа си изследователски. Кичът на Черноморието е по 24 часа на ден. През деня той е смешен. Повечето служители в заведенията обикалят, влачейки краката си и забили уморени погледи в сандалите си, защото още не могат да си отпочинат от задоволяване на първичните страсти на тълпите. През деня обаче атракцията са продавачите. Прсловутите балкански търговци на дребно. Миди, гердани от миди и рапани, както и гривни. Мида с тъп надпис на нея или някое мазутено петно. Обезценени дървении на художници – от два до 20 лева. Най-интересни са кожените вързулки. Бум на временните татуировки, в това няма кич, но е странно, защото са по-популярни и от форнетите. Картичките са най-яки. Мацки, снимани в гръб, най-често със сини или червени прашки. А отдолу пише Созопол, например. До тази картичка в Поморие можете да видите и картичка с гробницата, а в Несебър със стария град. Но голите мацки, за който съм сигурен, че нямат нищо общо с България, са най-много. Сякаш на морето летуват само румънски тираджии. Кърпите за плаж също се отличават с идиотията на този, които ги е правил.
тийнейджъри
Червена палма на син фон, а отдолу пише на немски “България”. Отново мацка с прашки (изобщо на морето култът към женския задник е по-силен от култа към фалоса в Тайланд) и отново надпис България. Класика са и старите чехли, които в София можете да купите за лев – Бумеранг, Оскар и разни други.На морето обаче са по осем лева. По-модерно изглеждащите направо режат глави с цената си.

Великата Симеонова победа при Ахелой се е водила в периметъра между Бургас и Равда. Сега обаче може да бъде засенчена, само трябва да сте будни между 4.30 и 6.30 сутринта. Пиянски остатъци от хора, псувни и подвиквания, боклуци, които засенчват и София, малко какпки от кръв тук там и хора наредени около патрулки, защото са им свили телефоните или портфейлите.

На фона на това, най-много обичм надписи от сорта на: Комплекс еди кой си – райско място за изкарване на вашата почивка. Не знам за вас, аз предпочитам добрия стар Бай Къмпинг и не защото съм битник, ами защото се наспивам на тихо.


коментирай


nextBGtrip.com


Виж още...