English  |  Hrvatski лимони на масата  |  www.nextbgtrip.com
Онлайн списание за туризъм и култура
МЕНЮ

ЛИМОНИ НА МАСАТА

bTOURISM ПРЕДСТАВЯ

bХОБИ

VERSUS

ВХОД
Потребителско име: Парола:
регистрация забравена паролаКОМЕНТАРИ

Коментири на статия:

Старото море29 Sep 10 [18:37]
Здравейте!
Нека първо да Ви се представя,казвам се Нели Горанова.Родена съм тук както и роделите ми-т.е кореняци сме!Аз много обичам този град,въпреки че живея в чужбина.Но се пребирам на всеки 2-3 месеца,тъй като съм студентка в Бургас.Уча туризъм,интересувам се много от туризма и всичко свързано с него но практикувам в Европа!
Искам да отправя несъгласието си с по-голямата част от този материал.Би трябвало да сте се разровили повече из архивите на гр.Поморие за да възбудите интереса и любопитството на читателите.Виждам,че се оповавате само на материалната и очебийна информация,дори и за човек без средно завършено образование.
Съгласна съм с аргументите,който изтъквате за ниските цени и очарователната превликателност на града.Но всичко останало беше "пълна боза" съжелявам за израза но това е самата истина.Аз такива материали като вашият правих в ученическите си години.
Първо ще започна от там,че явно не сте запознати с природното богатство на този малък и китен град а именно калта,лугата и черния пясък!Звучи на пръв поглед глупаво но съвсем не е така.Само на две места в цял свят има такава луга и кал(със еднакъв състав).Едното от местата е град Поморие а другото се намира в континента Северна Америка-Канада!Същелявам за некомпетентността си за това какво е точното съдържание на това природно благо,само в общи линии знам,че в това съдържание са събрани абсолътно всички лекувити съставки и при това съвсем натурално и природно!Мисля,че е достатъчен факта,че Цар Борис е идвал точно тук на калочение с царското си семейство!Всичко казано до тук сигурно ви звучи като "лъжа","измислица" или "глупост", което доказва за пореден път,че бъгарите не познават родината си.
Незнам за вас но аз отдавна съм стигнала до извода,че гр.Поморие може да бъде "златната мина" на България-в икономически,политически и туристически направления.Липсва ни само реклама и този грозен български манталитет,който всяка година годи все повече и повече туристи.
За гр.Поморие мога само да допълна още,че е един от малкото градове по нащето черноморие,което носи още онази осанка от времената когато българите ходиха по 2 пъти годишно на почивка,храниха се често по ресторанти,правиха банкети с повод и без повод!
Забелязах,че в материала сте отправили аргументи относно нощния живот и жените в Слънчев бряг спрямо гр.Поморие.Мисля,че тук сте абсолутно прави стига на човек да му е ясно,че гр.Поморие е семейно курортно градче а Слънчев бряг е курортно селище.И в този ред на мисли ще се осмеля да кажа,че в Поморие е почти невъзможно да ви ограбят,да ви спрат на улицата проститутки от ромски произход,който да се възползват от нетрезвото ви състояние а от там нататък и куп други проблеми,които повярвайте ми са почти неизбежни в Слънчев бряг.
Благодаря ви за вниманието!

28 Aug 08 [16:02]
здравейте !
Случайно открих сайта, но поздравления за хубавите материали в него. Обичам пътешествията и туризма, така че вече редовно ще ви посещавам.
Изразявам несъгласие с написаното в "старото море". Тази година бяхме там до 11 август. Квартирата ни беше в стария град. За хазайката и условията - нищо лошо. Постарала се жената, създала условия за почивка, мила и любезна, но съм възмутена от печелбарската нагласа на всички търговци. Плажът препълнен с платени чадъри - да намериш място за личният си чадър след 9,30ч. - зор. Да консумираш вкусна храна за обяд или вечеря в някое от капанчетата също зор - хора много, цени високи, качеството на храната - нула.
За обслужване- да не говорим.
Както навсякъде и тук има изключения за вкусна храна и обслужване с усмивка, но докато ги уцелиш - почивката ти свършила.Поздравление за читалището - бяха подготвили богата и интересна програма за седмицата на морето, за всеки вкус и възраст.Дори Нептун посрещнахме на кея.
Строителство има и в стария град - поморийското езеро вече не се вижда от плажа -не знам, кой ще ги купи всички тези апартаменти, не са останали пътища, за паркове да не говорим.
Виж тракийската могила е уникална по строеж, а и музейният работник беше много приказлив и обяснителен. За музея на солта какво да кажем - май в близко време ще остане само музей, защото строежите спират ветровете, а от там и изпарението на водата,необходимо за направата на сол, но така е щом в България всичко е позволено. Хареса ни манастирът "Св.Георги" и премахването на сергиите от централната улица. Е, от мен толкова, който не е ходил в Поморие, нека отиде и сам да прецени. А който не е съгласен с мен - да сподели
MeGaNn
03 Aug 08 [02:12]
Tazi godina bqhme na pomorie kakto i 2005 grada be6e stra6no promenen vsi4ko be6e super izkarahme si edna strahotna po4ivka.Taka 4e nadqvam se da se zapazi vsi4ko i za doodina.

[обратно]Виж още...