English  |  Hrvatski лимони на масата  |  www.nextbgtrip.com
Онлайн списание за туризъм и култура
МЕНЮ

ЛИМОНИ НА МАСАТА

bTOURISM ПРЕДСТАВЯ

bХОБИ

VERSUS

ВХОД
Потребителско име: Парола:
регистрация забравена пароларейтинг   общо гласували: 0

bTOURISM.com за туризма

29 Aug 07  |  Общество

      300 ракия с мешана скара и шопска салата! Колкото и банално да звучи, това меню е туристическа атракция. Западняци тръгнали на алкохолен туризъм по стотиците евтини балкански кръчми, гърци – тръгнали на секс туризъм със студентки от Благоевград, Петрич и Сандански. Реалността в туристическия бранш е много по-зловеща, отколкото изглежда. Само китайците се прехласват пред „Александър Невски”, за руснаците обиколката на паметника Шипка с отскачане до Долината на царете и разглеждане на скучните Косматки е повече тежест, а не дотолкова приятно изкарване. Гореспоменатите се чувстват по-добре в огромна дискотека на Черноморието, изпълнена с оголени загорели крака и усмивки жадни за евро. Искам Анелия Крушкова да излезе пред медиите и да каже: няма какво да се лъжем, Националната художетсвена галерия и Националният исторически музей, дори и заедно, пак не правят Лувъра и сигурно скоро няма да видим толкова туристи там, колкото минават през Лувъра за една седмица. Архитектурната перверзия на комунистическия гений построил паметника-страшилище пред НДК не е Статуята на свободата или Триумфалната арка
Проститутка на магистарала
– върви го събаряй сега, това да не са ти гащи, че да ги смениш, когато им мине модата.
   Съжаляваме, извиняваме се, започнахме клиширано, а и темата на самата статия е най-баналната тема в сферата на туризма през последните години – проблемите пред туризма, изключително богатата култура и природа и въпреки това – ПРОБЛЕМИТЕ! Извиняваме се, ако звучим агересивно, като активисти искащи да спрат строеж на хотел, само защото е хотел. Хора сме, наречете ни тривиални, но се дразним, още повече след бутилка ракия. Някой си Костас изчукал безформено и без художествен поглед един камък, замъкнал го до центъра на Атина, оставил го на една поляна, ламинирал надпис на няколко езика – тук седна да си почине Херкулес. Седнал Костас отстрани и като видял големия международен интерес към безличния му камък се почувствал като Анди Уорхол след изложба на празни консервени кутии. Може би вече прекаляваме с извиненията, но предварително – извинявайте – простете, ако ви звучим като банални псевдо журналисти, писачи на евтини текстове, след като в този сайт ще ви засипем с прилагателни като – уникални, единствени по рода си, зашеметяващи, изключителни и т.н. Това е най-чистото ни усещане за нещата, които виждаме, това е рекламната стратегия на сайта, който не рекламира, засега, голямото покритие в страната на новия мобилен оператор. Рекламираме България, Републиката, Татковината – ой, горо, горо, запази си мириса на смола и не ставай жертва на изтъпени цигански брадви, моля те! Няма да сме обективни, тези, които твърдят, че са такива ви лъжат, обективността е най-далечното човешко качество. Искаме да покажем красотите на България, да ги изследваме и да ви направим съпричастни към всяка една от тях. Ще се опитаме възможно „най-запленяващо” да ви опишем всичко, за което пишем в този сайт.
Камък на Херкулес в Атина
Искаме да създадем наистина чувство за уникалност, защото това е формулата на успеха. Искаме и вие да се включите да ни помогнете. Нека заедно да представим родината в най-бляскавата й светлина, като победен марш на войската на Симеон, като употребено перо на Климент Охридски, като пристрастно написан учебник по история. Нека да валят усмивки и светлина от bTOURISM.com и вземе, че наистина някой ден всичко това стане. Голямата медийна измама да се материализира, дявол да го вземе. Нека растителността и почвите в Странджа да бъдат от някакви преддинозавърски епохи, билките да лекуват всичко – от цироза до содомия, плажът да е с неповторим, невлизащ под гащите пясък, а в пещерата да има остатъци от огромни раци от времето когато планената е била само вода и раци.

   След тази критична и леко агресивна статия ви обещаваме, че на скриптовете ни ще виждате най-вече усмивки и избегната нарочно обективност. Надявам се всички да се включите в нашата национална кауза в името на Републиката след като се върнете от уморителна почивка на Златните.


коментирай

покажи коментарите(1)


nextBGtrip.com


Виж още...