English  |  Hrvatski лимони на масата  |  www.nextbgtrip.com
Онлайн списание за туризъм и култура
МЕНЮ

ЛИМОНИ НА МАСАТА

bTOURISM ПРЕДСТАВЯ

bХОБИ

VERSUS

ВХОД
Потребителско име: Парола:
регистрация забравена пароларейтинг   общо гласували: 0

Електрокари

За да гласувате трябва

да иамте вкючени cookies

Морска мода - парт ту

05 Jul 08  |  Летен туризъм

      Ето и втората част на класацията ни за кичозен абсурд лято’ 2008.

№ 5 - достойно се заема от т.нар градски електромобили предлагани буквално на всеки ъгъл за скромната цифра от 30 лв. за 30 мин. В по-скъпите хотели не можете да видите нормални пешеходци-всички са яхнали по един такъв електромобил, с които между другото на запад хората се размотават по голф игрищата. Но няма значение- модни са. Иначе е наистина нелепо да видиш 5-6 “наточени” мадами накачулени като маймуни на клон в тази количка, която по-скоро прилича на детска играчка.
Негърски плитки

№ 4 - няма как да пропуснем тоталния фешън за лятото- прическите правени на плажа и по крайбрежните улички на всеки курорт. Могат да ви направят „ негърски плитки”, поостарялата, но класическа рибена кост и още каквото ви сърце иска. Е, малко е кофти, че след подлагането на тази манипулация, която изисква доста време и нерви, гордо вървейки по улицата видите поне още десетки туристи „барнати” по същия начин, но...няма нищо. Ол инклузив можете да се възползвате да ви добавят и кичур коса в странен цвят. В тази графа май трябва да споменем и временните татуси, които тази година също се предлагат в златно и сребърно. Ех...всичко блести.

Посрещане
№ 3 - на почетната стълбичка на кича се изкачват хората, наречени викачи - тези, иначе симпатични хора се варят по цял ден във безумни костюми и „по атрактивен начин” привличат клиенти за заведенията. Доста скучно и досадно занимание.

Тъпо ми се струва Мики Маус или едноок пират да ме задърпа по улицата и да ме убеждава че точно в този ресторант храната е превъзходна. И не само това. Когато недай си боже , не влезеш в точно тая квартална кръчма, задължително те карат да се почувстваш виновен.

№ 2 - със сребърен медал се сдобиват причудливите сувенири от всякакъв характер. От мидички на връвчица до хороскоп за съответната зодия намотан на папирус и заврян в стъклена бутилка и с брокат може да си изпише името на новия му притежател, естествено абсолютно безплатно. Тук не мога да се въздържа да спомена и светещите гривни, които от няколко години са неизменна част от въоражението на всеки уважаваш себе си тийн на море.
Чалга

№ 1 - разбира се, нейнно величество Чалгата. Ако ви се струва, че вече сте я видели в тази класация- не, жестоко се бъркате. Не става дума за онази музика от заведенията вечер. Тази, няма как да я пропуснете. Тя се чува от колите, мобилните телефони, припява се на плажа от скучаещи красавици. Това обикновено са „летните хитове” , и ако не сте запознати с тях наистина сте задръстени. Това е лайтмотива на цялото лято. Резултата най-често е, че като се върнете от море и чуете някъде тази музичка започва да ви присвива в стомашната област.

Е, това е. Слагайте джапанките в сака и бегом към морето, за да проверите вярна ли е класацията която ви предложихме.коментирай


nextBGtrip.com


Виж още...