English  |  Hrvatski лимони на масата  |  www.nextbgtrip.com
Онлайн списание за туризъм и култура
МЕНЮ

ЛИМОНИ НА МАСАТА

bTOURISM ПРЕДСТАВЯ

bХОБИ

VERSUS

ВХОД
Потребителско име: Парола:
регистрация забравена пароларейтинг   общо гласували: 0

Морска мода

05 Jul 08  |  Летен туризъм

      Модата е нещо, което движи света в странни посоки. Ето например тази година, модерно се оказа завръщането на диското, блясък в косите, очите, по дрехите и където се сетите още. Като се спомене диското всеки от нас си спомня в зората на демокрацията и бума на смешни дрехи и прически. Само че ако тогава той е бил някакъв вид смелост - да си различен и цветен - днес кичът е естетизиран, луксозен, подплатен с много пари, но уви си остава с кофти вкус. Та, завладени от „модата” и ние ще подъвчем кича днес. А тъй като навън е адска жега и всички си мечтаем за моренце ще обсъдим как вилнее той там.

Забелязали ли сте съвременната тенденция на журналистите всичко да слагат в таблици по десет.
Царевица
Говоря за безумните „правила”, които се публикуват постоянно, от типа- „ 10 начина да побъркате мъжа до себе си”, „10 златни правила за всяка дама”, „10 думи, които трябва да забравите пред него” и тем подобни. Ние няма да останем по-назад и ще ви представим 10-те абсурда на родното черноморие. Разбира се, списъкът можеше и да е по-голям, но това са най-култовите за нас.

№ 10 - Безумната архитектура – през последните десетина години в морските курорти тя наистина е странна. От по-скромните хотелчета, задоволяващи се само с дорийски или йонийски колони, и по някое пеещо фонтанче. Големите и скъпи хотели обаче направо хвърлят в шок. От камбанарии и орагани, до африкански маски, незнайно как съчетани с причудливи високотехнологични джаджи.
Дюнери
Наистина изглежда нелепо мъж със фрак да свири на орган, а около него да се мотаят полу-голи пияни девойки, посвирквайки си.

№ 9- Живите традиции - макар мисленето и стандарта на живота ни да са се попроменили в последно време традицията да обикаля дебел чичко по плажа и да предлага гевреци и царевица е жива. Малко е смешно да си на платения плаж на хотел съдържащ в името си „плаза” или „палас” и някой да дойде да ти предлага поферментирала царевичка. Не че има нещо лошо в яденето на царевица, но като се борят за класа бива и да я поддържат май.

№ 8 – Дюнери и казънлъшки понички - никъде по морето вече не можете да усетите автентичен мирис на море. Или ако има такова място то е дълбоко скрито някъде и е само за „посветени”. Курортите са пропити от изискания мирис на попрегоряла мазнина и сладникаво от безбройните машини за понички, които прекрасно се преплитат с уханието на дюнер.

№ 7 - Силиконовите каки - да, да, те не са само по морето, но през лятото де що има силикон се струпва в Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена. Е, и по по-малките курортчета, но тук са концентрирани най-знойните красавици.
Без коментар
Цици „екстра качество” завладяват съзнанието и детските мечти и на мъже и на жени. Самите им притежателки са онази част от човечеството, която олицетворява кича най-пълно. Това не е обида. Това е своеобразна вътрешна настройка и състояние на духа и тялото.На златните бюстиета точно там им е мястото- върху златни цици. Разбира се диско обиците във формата на диско сфери са тотален хит.

№ 6- Горещите поп-фолк партита - Част от романтиката на морето е в местните кръчмета. От онези, които се държат от рибари, жените на които ти поднасят най-вкусната риба на света. Само че те отдавна са минало. Сега модерните кръчми водят на крака жива поп-фолк фурия. Леят се литри алкохол и народа кълчи кълки жълти.


коментирай


nextBGtrip.com


Виж още...